keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pitkän sitkeitä

Nämä vaatteet ovat odottaneet valmistumistaan kauan. Jokainen on ollut jotain pikkujuttua vaille valmis, mutta....kun ei vaan saa aikaiseksi niin ei. Mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja sain nämäkin vihdoin valmiiksi.

Lasten serkulle pukinpussiin body ja collegehousut. Kankaat on kaapin kätköistä. Kaavoina housuissa olen käyttänyt Ottobren Saimeja ja bodyn kaava löytyy Ottobren numerosta 3/2004. Koko näissä on 80cm. Bodyssa oli alunperin napi keskellä takana, mutta siirsin ne toiselle olalle. 
Bodyn norsu on aplikoitu miehustaan ja toinen hiha on tehty kokonaan vaaleansinisestä trikoosta, jolloinka se toimii norsun kärsänä. Tämä idea pöllitty jostain päin nettiä. :) Nämä ovat olleet valmiina jo muutaman kuukauden, vain nepit puuttuivat. Nytpä sain nekin hakattua kiinni.

 Toinen ikuisuusprojekti on ollut Mekkotehdas kirjan Maret-mekko. Kaava näytti kivalta ja halusin sitä ehdottomasti kokeilla.
Tällaista ohuehkoa farkkua sattui olemaan kaapissa ja siitäpä olikin hyvä kokeilla tätä kaavaa. Kangasta oli tosi naftisti, joten helmaosa on reippaasti kapeampi kuin mitä ohjeessa sanottiin. Ja hyvä niin, sillä tämä oli ihan liian jäykkää kangasta tähän malliin.
Muutenkaan tämä ei oikein istunut meidän neidille. Tuskin teen toista tällä kaavalla. Tämän hän nyt kuitenkin saa laittaa lauantaina synttärimekoksi.
 Kolmas projekti on ollut tämä apilahuppari. Tämä apila joustofrotee on täältä. Kuten on myös hupun vuoren pallotrikoo. Satiininauha on Eurokankaasta ja ihanan keltainen vetskari täältä, mahtava valikoima ihmeellisen värisiä vetskareita tuolla kirpparilla!
Kaavana tässä olen käyttänyt Ottobren numeron 4/2007, malli 8.velourhupparia, sopivasti mukaillen. Kaavan koko oli tässä 92cm, mutta vaikka kavensin tätä lopulta sivusaumasta niin siitä huolimatta tämä menee sekä neiti 2 veelle, että herra 4veelle. Hyvä näin.
Tämä on kyllä tällä hetkellä äipän suosikki vaate meidän muksujen vaatekaapissa!

2 kommenttia: