tiistai 11. joulukuuta 2012

Jotain jouluista


Meillä oli naisten kanssa pikkujoulut itsenäisyyspäivänä ja jokaisen piti tuoda pieni paketti pukin pussiin. Tällaista löytyi minun viemästä paketista.
Bambu joustofroteesta surautettu tiskirätti, Tuula Nyman-Salmisen keramiikka tonttu, ja suklaa patukka.
Tonttu on muuten hankittu Isonkyrön perinteisestä joulukaupasta. Voin suositella lämpimästi kaikkia kolmea Isonkyrön joulukauppaa! Ihania käsityöläisten tuotteita tarjolla, myös minun. ;)

Toinen "pikatikkini" on joululahja pussit. Tämä ajatus lähti siitä kun seisoin kaupassa molemmat kädet täynnä joululahjapaperirullia ja mietin "mitä järkeä näitä on ostaa roskiin heitettäväksi?"
Päätin ettei mitään järkeä, jätin paperit kauppaan ja kaivoin kaapinkätköistä vanhaa jouluverhokangasta. Siitä surauttelin tällaisia pussukoita. Näitä syntyi yhteensä 15 kappaletta, tässä kuvassa suurin ja pienin. Sen kummempia mittoja en ottanut, summan mutikassa vaan leikkelin ja surauttelin.
Nimilappua varten ompelin taskun läpinäkyvästä muovista. Muovi on leikattu rikkoontuneesta dvd-levykotelosta. <3 kierrätys <3
Tänä jouluna nämä suljettiin vielä tavallisella lahjapakettinarulla, mutta ensijouluksi katselen jotain kivaa narua jonka ompelen kiinni pussiin.

Jos sait kipinän ommella itsellesikin lahjapussukoita, vinkkaan sen verran että kun ajattelet että tämän kokoinen on hyvä, tee paljon suurempi. Pussukan pitää olla yllättävän suuri, ellei jopa valtava, jotta mitä kummallisemmankin muotoiset tavarat mahtuvat sisään ja pussukan saa vieläpä kiinnikkin nätisti. Liian suuri ei niin haittaa, mutta liian pienellä ei tee mitään.

4 kommenttia:

  1. Hyvä idea nuo kierrätettävät joulupussukat, ajatuksen tasolla ollut itselläkin monta vuotta, josko pääsisi joskus toteutukseenkin saakka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Itsekin ajattelin että näitä täytyy tehdä vielä lisää. Josko vaikka joulun jälkeen saisi edullisesti jouluisia kankaita... ;)

      Poista