tiistai 25. joulukuuta 2012

Paitoja, paitoja ja lisää paitoja!

Olen tehnyt lapsille nyt urakalla vaatteita. Osa päätyi pukin pussiin, osa suoraan kaappiin.
Kaavat paidoissa ovat omia, housut on tehty Ottobre designin Saimi-kaavalla (OB 1/-09)  ja leggareiden kaava on myös jostain Ottobrestä, vuosia vuosia sitten piirretty.

 Tytöistä suurin sai tällaisen merenneito paidan, kokoa 116/120cm. Kankaan ja sydän merkin olen hankkinut täältä. Resori ja applikaation kankaat ovat kaapin kätköistä. Aluksi ajattelin että lisään tähän vielä jonkin applikaation, kun paita näyttää jotenkin keskeneräiseltä ja tyhjältä. Onneksi ei ollut aikaa lisätä, sillä päällä tämä on juuri hyvä näin. Eikä tullut edes nurinoita paidan väristä! Ilmeisesti tässä oli riittävästi pinkkiä ja bling-blingiä ;)
 Nuoremmalle tytsylle olin hankkinut tätä ihanaa Liandlon leijona jerseytä, samaisesta paikasta kuin edellisenkin paidan kankaan. Haudoin tätä aikani kaapissa ja mietin minkälaisen paidan toteuttaisin. Lopulta tulin siihen tulokseen että kangas pääsee parhaiten oikeuksiinsa ihan perus yksinkertaisena paitana. Tämä on kokoa 98/104cm.
 Paitojen kavereiksi molemmat likat saivat samanlaiset velour leggarit ja college housut, kokoina 98/104cm ja 120cm. Kuvassa pienemmät pöksyt. Nämäkin kankaat hankittu samasta paikasta kuin edellisten paitojen kankaat.
 Lisäksi pienin tytsyistä sai tällaisen aluspaidan, kokoa 98cm. Tämä oli tämmöinen "tuhotaan kaikki jämä palat"-proggis. En nyt äkkiseltään muista mistä hommasin tämän kankaan, veikkaisin tätä paikkaa.

 Vanhemmalle pojalle tuli surautettua tämmöinen Bam!-teeppari, koossa 134cm. Poitsu on nyt innostunut sarjakuvista ja tähän applikaatioon hain innoitusta sitten sarjakuvamaailmasta. Applikaation värit eivät nyt jostain syystä oikein kunnolla pääse oikeuksiinsa näin kuvassa, luonnossa tuo applikaatio todella "hyppää silmille".
Applikaation trikoot löytyivät omasta tilkkulaarista. Hihojen ja takakappaleen pallo trikoo on tämän syksyn käsityömessujen löytö ja etupuolen trikoo taas Seinäjoen Eurokankaan palalaari löytö. Taakse niskaan laitoin vielä aiheeseen sopivan palan nauhaa.
 Toinen isomman poitsun paita on tehty samoista kankaista kuin edellinenkin paita, mutta vain pitkillä hihoilla. Tässä paidassa on applikoituna yksi Madagaskarin pingviineistä, pojan lemppari ohjelmasta. 
Applikaatio on muuten velourista, mutta nokka ja räpylät ovat joustofroteeta.  
Kuvittelin tekeväni sen verran suuren paidan että menisi ensi syksynäkin, mutta toisin kävi. Onneksi ei ollut sentään pieni, vaan juuri sopiva.

Ehdin jo ihmettelemään että mihinkäs olen pienemmän pojan joululahja-vaatteiden kuvat hukannut, mutta pöksythän onkin jo blogattu aiemmin ja paita tuli tälläkertaa Me&I:lta.
Onneksi pian on ale-aika, tässähän aivan kangasvarastot pääsee hupenemaan! ;) 

4 kommenttia: