lauantai 27. huhtikuuta 2013

Sekalainen seurakunta

Tässä taas tällainen pitemmän ajan otos tuotoksistani. Tehtyä tulee sitä sun tätä, mutta bloggaamiseen ei sitten enään aika tunnukkaan riittävän. Noh, parempi ehkä niinpäin kuin toisinpäin. :)
Tällainen kevät-takki tuli surauteltua yhtenä viikonloppuna. Hakusessa oli vähäeleinen, armyhenkinen takki. No, vähäeleinen tämä ainakin on! Ehkä vähän liiankin....taidan tehdä tähän vielä vaikka jonkun suuren ruusu-röyhelö-rimpsula-rintaneulan samasta kankaasta.
Kangas on (twilliä?) Eurokankaan palalaarista.
Tässä kuva kaavamuokkauksista. Kaavana tässä on Ottobre womanin Saturday Chilling (OB W 5/-11).
Kaava on sellaisenaan loistavan mallinen joustavalle kankaalle. Joustamatonta kangasta varten täytyi tietenkin saada vähän lisää väljyyttä ylhäälle.
Leikkasin tämän n.2cm saumanvaroilla vaikka ompelinkin normi 6mm sv:lla, lisäksi sitten tein nuo kuvassa näkyvät levennykset keskelle kaavoja.
Pääntielle lisäsin reippaasti kangasta ja muotoilin sen sopivaksi sitten sovittaessa. Hiha lyheni hieman tuosta, koska en tehnytkään käännettä, vaan röyhelön. Lisäsin myös molempiin takakappaleisiin keskelle pitkät muotolaskokset.
Näyttävämpihän tästä olisi tullut kunnon kauluksilla, mutta mukavuuttani ajatellen laitoin pääntielle pehmeän resorin. Minä kun kuljen lähes poikkeuksetta huivi kaulalla, niin ei se kaulus sieltä koskaan mihinkään näy.
Alla vielä lähikuvaa hihansuun röyhelöistä.
 Kun on uusi takki, niin pitäähän sitä olla sitten uusi huivikin. Tai siis uusi huivi joka mielentilaan. ;)
Alla oleviin huiveihin kankaat löytyivät myös Eurokankaasta, reunimmaiset voilét palalaarista ja keskimmäinen trikoo pakalta. Reunimmaiset huivit ovat neliön mallisia, musta tooosi suuri (150x150cm?). Mustan huivin reunaan ompelin pitsin tuomaan ilmettä.
Turkoosi trikoo huivi on ensimmäinen tuubihuivi kokeiluni. Ei hyvä. Jos ei itse tule käytettyä, onneksi on tyttäriä!
 Ja sitten jotain pinkkiä! Aloitin vihdoin kesävalmistelut ompelemalla tytöille samanlaiset teepparit. Kankaan tilasin taas "Liiplinksiltä" . Resori on jotain ikuisuuden vanhaa jämäpalaa.
Kaava on taas oma, pitkäselkäinen raglanpaidan kaava, hieman liikaa kavennettuna. Tai siis etu ja taka on hyvät mutta hihoista lähti liikaa ja nyt nämä ei ihan istu. Eköhän nämä silti tule käytettyä.
 Vappunaamiaisia varten ompelin tytsyille uusia rimpsessakamppeita. Näidenkin kankaat on Eurokankaasta, tylli ja paljettikangas pakalta, organza palalaarista.
Hameet on vain täysleveä pätkä kangasta kaksinkerroin ja kummari vyötärölle, paljettimekon kaava on tehty omalla liivimekon kaavalla.
Hauska nähdä kuinka perus yksinkertainen malli saadaan tosi näyttäväksi oikealla kangasvalinnalla.
Harmi vain että pikkumimmin kerhon naamiaiset oli ja meni ja meillä keijukainen oksensi. Toivottavasti isompi mimmi pääsee kouluun ensiviikolla. Hän aikoo olla "rokkityttö". Pikkusiskon mekko toppina ja pillifarkut jalkaan. Mihin se prinsessavaihe katosi? sniiif!
 Myös sohva on saanut uutta ilmettä. En löytänyt mistään sopivan harmaita koristetyynynpäällisiä, niinpä ostin Prismasta pari tavallista tyynyliinaa ja hurautin niistä pienempiä tyynyliinoja. Koristeeksi kiinnitin molempiin erilaiset pitsit joita olen virkannut joskus teinivuosina. Tähti ja raitatyynyjen kankaat ja nauha, jossa lukee <3 HOME SWEET HOME <3 , on hankittu Tervajoelta Teva:lta . Trikoita Tevalla ei ole, mutta runsaasti puuvilloja ja verhokankaita, sekä tietenkin peittoja, tyynyjä ja patjoja (myös mittojen mukaan). Ihan tutustumisen arvoinen paikka.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti