perjantai 16. elokuuta 2013

Ne tuli!!!

Iiiihihiii! täälä hypitään tasajalkaa!
Ne on nyt täälä. Niskalaput nimittäin.
Meillä on nyt koti-arki loppu ja kaksi nuorimmaista aloittaa hoidossa maanantaina. Koska meiltä ei olla oltu hoidossa, ei ole tarvinnut miettiä vaatteiden nimikointiakaan.
Hoitotädit sanoivat että on kätevää kun laittaa nimen niskalappuun.
MIHIN NISKALAPPUUN?! Meidän lapset kun kulkevat n.90% omatekoisissa vaatteissa!
Siispä nettiä selailemaan. Mietin monenmoisia vaihtoehtoja ja lopulta päädyin näihin satiinisiin nimilappuihin.
Vielä suuremman päänsäryn meinasin saada siitä että mitä ihmettä kirjoitan niihin lappuihin!? Kaikenlaisia nimimerkkejä pyörittelin ja lopulta päädyin tylsään(?) ja tavalliseen, omaan nimeen. Tämä oli minusta paras ratkaisu siksi että nyt vaatteet on valmiiksi nimikoitu. Nimikoitu sillätavalla että kun annan nämä eteenpäin vaikuttavat nämä nimikoimattomilta, sillä lapun takapuolella on rivit nimikointia varten.
Pulinat sikseen. Tässä se nyt on:
My Princess nauhan hankin 1700-luvun markkinoilta. Käytin sitä tässä projektissa ripustuslenksuna.

Vaate merkin alla on Ottobren Poet viskoosijakku. Tein tämmöiset molemmille tytöillle. Isommalle kokoa 128cm ja pienemmälle 98cm. En tiedä piirsinkö kaaavat väärin vai oliko kokojen välillä eroja mutta jakut olivat eri mallisia.
Tämä jakku oli hihoista tosi pitkä ja selästä sopivan pituinen vaikken lisännyt pituutta tosilyhyeen malliin kuin käänteen verran.
Tämä jakku taasen oli pituudeltaan sellainen kuin ohjeessa oli, eli liian lyhyt minun makuuni. Lisäsin helmaan röyhelön yksivärisestä trikoosta. Hihat tässäkin olivat tosi pitkät, mutta tein molempiin jakkuihin leveät käänteet hihansuihin niin hihat voi kääntää aluksi ja päästää lisää pituutta sitä mukaan kuin kädet venyy.
Pahoitteluni lapsen asiattomasta käytöksestä kuvassa. Isoveljet ovat opettaneet neidille yhtä sun toista "kivaa" ja nykyään meidän linssiludesta on ihan mahdoton saada kuvaa  jossa hän ei irvistelisi. :D

Kankaat olen hankkinut muistaakseni Kankaita.com:ista. Nepit hain Ahkeraliisasta.
Tykkään tästä kaavasta. Helpolla näyttävyyttä arkiseen vaatteeseen. Käytän tätä kaavaa varmasti uudelleenkin.

2 kommenttia:

  1. No täällähän tästä oli. Ollut liian kiirettä, kun en ole ehtinyt edes blogilistaa selailemaan pitkään aikaan!

    Kyllä munkin nyt täytyy noita lappuja tilata!

    VastaaPoista