sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Surutyö

Parhaimmillaanhan ompelu on terapiaa. Ja sitä se oli minulle toukokuussa.
Yllättäen jouduin miettimään mitä lapsille päälle hautajaisiin?
Meillä kun on tämä eräänlainen "värikylpy" menossa näiden vaatteiden osalta, niin ei oikein löytynyt mitään päällepantavaa kaapeista.
Minä kelpuutin hautajaisiin ainoastaan täysin mustaa ja valkoista, ei kuvioita. Vaikka eipä se varmasti lasten kohdalla niin tarkkaa oikeasti ole.
No, eihän sellaista kampetta löytynyt kaupoista kuin pojille. Tytöille surautin siis perus liivimekot mustasta ohuesta sekoitekankaasta. Hopeinen nappirivi takana teki mekkoihin juhlavuutta.
Kaava on oma, kangas Eurokankaasta ja napit jostain pikku putiikista Seinäjoelta, jonka nimeä en nyt saa päähäni.

Siihen aikaan oli vielä varsin vilpoisia kelejä, joten jouduin miettiä myös takki puolta. En halunnut investoida kalliisiin mustiin takkeihin kaikille neljälle, joten päädyin tekemään fleecetakit kaikille. Kankaat maksoivat vähän reippaat 20€ + napit ja vezkat. Kohtuu hintaista mielestäni, vaikkei takkeja toistakertaa käytettäisikään.
Eikä kyllä käytetty sitä ensimmäistäkään kertaa, nimittäin hautajaispäivä oli kevään ensimmäinen hellepäivä. Kärvistelimme siis lähes lämpöhalvauksen partaalla ilman takkejakin.
Tyttöjen takeista tuli kyllä üüüber söpöjä! Tällä kaavalla teen kyllä varmasti jotain muutakin tytsyille.
Tyttöjen takkeihin ostin fleecen Eurokankaasta, kuin myös jättinapit. Resori on omaa vanhaa varastoa. Huivi on samoin Eurokankaasta, palalaarilöytö. Kaavana tässä on käytetty OB 4/08, 16.Kvaak villatakki hieman muokattuna koossa 98 ja 128cm.
Fleecestä tehtynä tästä takista tuli ihanan muhkea. Pieni aikamatka jonnekkin 1800-luvulle.

Poikien takeistakin tuli varsin siistejä vaikka kaava onkin hieman sporttinen.
Myös poikien takeissa fleece on Eurokankaasta, kuten myös vetoketju. Resori ja kauluksen trikoo omia vanhoja varastoja. Kaavana OB 5/06, 30.Teddy neulostakki muokattuna koossa 128cm. Nuorelle herralle mukailin tätä kaavaa/paidan kaavaa jotta sain koon 104cm.
 Ompas muuten vaikeaa kuvata mustia vaatteita! Toivottavasti näistä näkyy edes jotain teidänkin näytöillänne :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti