keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Syyhyä ilmassa

Sain viimeviikolla vihdoin kangaslähetyksen Itävallasta ja sormet ovat syyhynneet päästä niiden kimppuun. Nyt ne on vihdoin kutistettu ja ompelu osuus voisi alkaa. Siis voisi alkaa, sikäli mikäli lapsilta ehtisi. Meille on rantautunut flunssapöpö.
Sellainen valoisa puoli tässä sairastuvan ylihoitajan hommassa on, että tulee luettua lapsille tavallista enemmän kirjoja joista saa loistavia ideoita uuteen innostukseeni applikointiin!
Tänään olen suurista suunnitelmista huolimatta surautellut vain perus pöksyjä tytsyille. Kaavakokeilussa on Ottobre designin Saimit (OB 1/-09) .  
Yhdet housut olen kyseisellä kaavalla tehnyt pienemmälle tytölle jokin aika sitten ja sen kokemuksen perusteella tein nyt muutoksia.
Kavensin housuja n.1-1,5cm kaavan keskeltä ja lahkeensuun resoria kavensin useita senttejä, sekä lisäsin resoreihin pituutta samoin useita senttejä. Samat muutokset tein myös isomman työtön housuihin, vaikken hänelle olekaan vielä ennemmin tehnyt Saimeja.
Muutokset osoittautuivat kutakuinkin oikeiksi, jotain hienosäätöä teen seuraavalla kerralla. Tosi kiva, helppo ja Ottobren tyylistä poiketen kapea perushousujen kaava!

Nämä tein koossa 98cm ja 122cm. Materiaalina käytin collegeneulosta jossa on mukana elastaania. Taakse ompelin pätkän punahilkkanauhaa, että tytöt tietävät itsekin kuinka päin housut tulee jalkaan.
Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa myös kuvankäsittelyohjelman taustan poisto työkalua ja onnistuin hommassa jo melkein! Siitä asiasta olen iloinen. 

1 kommentti: