tiistai 18. helmikuuta 2014

Ompelu-urheilua

Osallistun ompeluryhmäni (Eteläpohjalaiset ompeloo) painon pudotus urakkaan.
Meillä on oma "alaryhmä" jossa on julkisesti asetettu itselle painonpudotus tavoite ja minulla, kuten suurimmalla osalla muistakin osallistujista, on porkkanana se että kankaita ei osteta ellei tavoitteita saavuteta.
Tätä urakkaa silmälläpitäen tilasin itselleni urheilutoppi-värkit.
Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla millainen sportti-toppi tulisi Coolmax-kankaasta.
No, lyhyestä virsi kaunis, hyvä tuli.
Kaavana jälleen jostain vanhasta Ottobrestä alunperin otettu kaava jota muokattu reippaasti jotta sopii minulle.
Kankaana siis Coolmax täältä. Harmaa on anti-bakteerista coolmaxia ja oranssi vaippaompeluista jäänyttä ihan tavallista coolmaxia. Kankaan oikeasta ja nurjasta puolesta on varmasti monta mielipidettä, minä laitoin oikeaksi puoleksi sen puolen missä näkyy ontelot.
Coolmax on tosi luirua kangasta ja sitä olikin hieman haastava ommella siististi. Kanttausta en vain kertakaikkiaan saanut onnistumaan kantinkääntäjällä vaikka mooooonta kertaa yritinkin. Lopuksi tein sitten pään- ja kädenteiden huolittelun alavaroilla.
Oranssit kylkipalat ompelin kiinni peitetikkikoneella tasosaumana niin että harmaata kangasta jäi oranssin päälle n.3-5mm ylimääräistä jonka sitten jälkeenpäin leikkasin pois. Kangas kun on niin luirua, niin kun yritti kerrasta ommella ompeleen ihan reunaan, kangas aina luisti joissain kohtaa alta pois.
Minusta tuo peitetikkikoneen nurjan puolen ommel jotenkin sopii sportti-toppiin paremmin kuin "oikean puolen ommel".

Tämä on ollut kovassa käytössä. Nyt vain pitäisi päästä tämän kuun tavoitteeseen painon kanssa että saisin tilata lisää Coolmaxia! Taidanpa myös kokeilla kuinka tämä kangas toimisi nuoren herran pitkinä kalsareina.

2 kommenttia:

  1. Huolisin itsellenikin tuollaisen, ihan tosi hieno urheilutoppi! Tuo materiaali kuulostaa kyllä tosi haastavalta, mutta näyttää niin siistiltä tämä työsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Haastetta kyllä oli ja muutama kauneusvirhe tässäkin on, mutta seuraava menee jo paremmin kun on hoksannut tarvittavat jipot! Ei muuta kuin kokeilemaan. :)

      Poista