maanantai 14. lokakuuta 2013

Isoolle poijalle

Kuten olen jo muutamaan kertaan maininnut, on vanhin lapsukaiseni ilmoittanut olevansa iso, eikä käytä enään vauvaisia kuvapaitoja.
Niinpä olen joutunut miettimään hänelle tehtäviä ompeluksia uusin silmin. Ei tule luonnostaan minulta nuo isojen vaatteet. :)
Nyt jos ei kelpaa niin jo on kumma!
(Pst. Hys, hys! nämä menevät pukinkonttiin...)
 Perus teepparia omalla kaavalla koossa 134cm. Kangas Ikasyriltä. Yhteen autoriviin laitoin piristykseksi HotFix-kalvoa. Tämä on ensimmäinen tekeleeni uudella ihanalla peittarilla! :) (Janome CoverPro 1000CPX) Vähän vielä haetaan säätöjä, mutta eiköhän se tästä rupea sujumaan.
HotFixiin rakastuin ensisilmäyksellä. Katsotaan kestääkö rakkautemme pesukoneen ja kuivausrummun...
Toisena paitana samalla kaavalla mutta pitkillä hihoilla possu-paita. Kangas on vuosia marinoitunutta perus trikoota jonka olen saanut joskus Kangastukun Nanson-kilotrikoot paketista.  Raglansaumat tein tässä paidassa tasosaumana. Applikaatio on velouria.

Laitetaanpas tähän vielä jatkoksi yksi fleecenjämät-projekti.
Minulle oli jäänyt vähän paksua pinkkiä fleeceä josta sain juuri ja juuri, kun vähän kikkailin, paidan neiti 7veelle. Kaava on oma kokoa 122/128cm, höystettynä Sandran tekemää blogista pöllityllä idealla vetoketjusta. Kiitos Sandruskainen!
Onneksi tein tämän, sillä tänä aamuna oli jo niin kylmä ettei tarvinnut erikseen käskeä lapsia pukemaan paremmin päälleen. Hakivat fleecet ihan omaehtoisesti. :)

Ja huomatkaa, nämä eivät ole aikaisemmin tehty bloggaamattomia ompeluksia, mä olen vihdoinkin ommellut! Jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin kyllä tuntuu selässä että on istuttu, mutta valoa on tunnelin päässä. Jos kerran kestän jo istua, ehkäpä tuo selkä joskus tulee kuntoon. :)

1 kommentti:

  1. Lasten kasvaminen asettaa lisähaastetta ompelulle, niinhän se on :) Ihana toi tärähtänyt possu! Varmasti kelpaist meidänkin pojille :P

    VastaaPoista