sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Jokaiselle jotain

Viime viikkoina olen tehnyt vähän jokaiselle muksulle jotakin tarpeellista.
Neiti 3vee sai pinkin ninjapipon. :)
 Neitiä vaivaa sellainen vitsaus kuin kylmäurtikaria.
Hänen ihonsa ei kestä kylmää, vaan tulee siitä näppyläiseksi, kutisevaksi ja rakkulaiseksi. Talviaikaan tämä rajoittaa ulkoilua reippaasti, kun posket ei vain kestä pientäkään pakkasta.
Mutta, hätä keinot keksii!
Sampsukan merinovilla ribbiä kaksinkerroin ja pitkäksi pipoksi. Sovittaessa etsin silmien ja suun paikat ja ompelin niihin kohtiin tiheällä siksakilla reunat, sitten leikkasin ympyröiden sisältä kankaan pois. Alareuna on huoliteltu saumurilla.
Pipo ei kelvannut neidille sellaisenaan, mutta onneksi kaapissa oli silitettäviä "timantteja" ja johan kelpasi. ;)
Tässä vielä kuva ninjapiposta sellaisenaan. Reiät näyttävät olevan hassun alhaalla, mutta kuten edellisestä kuvasta näkyy ovat ne juuri oikealla kohdalla kun pipo on päässä.
Ilo oli suuren suuri kun neiti pääsi laskemaan pulkkamäkeä ja paistamaan makkaraa laavulle muiden kerhokavereiden kanssa ninjapipon ansiosta.

 Herra 9vee on kaivannut "ison pojan" vaatteita (ja äidin sydän itkee...). Ei mitään vauvaisia kuvia, eikä vauvaisia värejä oli pojan komento. 
Paljon iloisia värejä ja kuvia oli äidin tahto. Näitä yhdistelemällä syntyi tähtipaita. Kelpasi molemmille. 
Poika vetäisi tämän ensimmäisen kerran päälleen kirkkaan punaisten farkkujen ja kirkkaan vihreiden sukkien kanssa. Oli vimpanpäälle iso ja tyylikäs ja äidin sydän lakkasi itkemästä. 
Vuosien värisiedätys on tuottanut tulosta. ;) 
Raita trikoo on hankittu täältä, resori ja applikaation trikoo omasta varastosta. Kaava on oma, slim-fit malliseksi kavennettuna, koko 134cm.

Ja niinhän siinä sitten käytiin että neiti 6veelle täytyi tehdä samanlainen, ainakin melkein. 
Applikaation aihe ja värit vain vaihtuivat asteen verran tyttöisempään. Raita kangas samaa kuin edellisessäkin, ja applikaation trikoo sekä resorit omaa varastoa.
Koko tässä on 122cm.
 

 Herra 4veen paita on ollut leikattuna jo kuukausia. En vain ole keksinyt mitä laitan piristämään yksiväristä paitaa. Nyt tuli sitten se päivä eteen ettei kaapissa vain ole tarpeeksi paitoja. Hommiin siis.
Muistinkin että olen joskus vuosia sitten tilannut täältä silityskuvia (Veloursmotive). Ne pääsivät paidan rinnuksiin. Mietin resoreiden kohdalla kauan, ruskeat vai keltaiset...? Päädyin sitten keltaisiin.
Kaava jälleen oma, slim-fitiksi kavennettuna, koossa 104cm. Trikoo samasta paikasta kuin silityskuvatkin ja resorit Sampsukasta .

 Tässä vielä sovituskuva paidasta.
Kaikki kolme paitaa ovat malliltaan yhtä kapoisia ja pitkäselkäisiä, ihan niinkuin lapsetkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti