tiistai 25. helmikuuta 2014

Välillä "askartelua"

Pikkuisena iltapäiväpuhteena tulostelin isompien lasten huoneen liitutaululle magneetteja.
 Ostin Biltemasta semmoista magneettipaperia, jolle voi piirtää tai tulostaa. Vähän piti tulostinta suostutella tulostamaan, kun "paperi" oli niin paksua mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Kun olin tulostanut arkin, päällystin sen kontaktimuovilla ja leikkelin palasiksi. Kirurginveitsi toimi paremmin kuin sakset.
Kivoja tuli, näitä teen lisää.

tiistai 18. helmikuuta 2014

Ompelu-urheilua

Osallistun ompeluryhmäni (Eteläpohjalaiset ompeloo) painon pudotus urakkaan.
Meillä on oma "alaryhmä" jossa on julkisesti asetettu itselle painonpudotus tavoite ja minulla, kuten suurimmalla osalla muistakin osallistujista, on porkkanana se että kankaita ei osteta ellei tavoitteita saavuteta.
Tätä urakkaa silmälläpitäen tilasin itselleni urheilutoppi-värkit.
Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla millainen sportti-toppi tulisi Coolmax-kankaasta.
No, lyhyestä virsi kaunis, hyvä tuli.
Kaavana jälleen jostain vanhasta Ottobrestä alunperin otettu kaava jota muokattu reippaasti jotta sopii minulle.
Kankaana siis Coolmax täältä. Harmaa on anti-bakteerista coolmaxia ja oranssi vaippaompeluista jäänyttä ihan tavallista coolmaxia. Kankaan oikeasta ja nurjasta puolesta on varmasti monta mielipidettä, minä laitoin oikeaksi puoleksi sen puolen missä näkyy ontelot.
Coolmax on tosi luirua kangasta ja sitä olikin hieman haastava ommella siististi. Kanttausta en vain kertakaikkiaan saanut onnistumaan kantinkääntäjällä vaikka mooooonta kertaa yritinkin. Lopuksi tein sitten pään- ja kädenteiden huolittelun alavaroilla.
Oranssit kylkipalat ompelin kiinni peitetikkikoneella tasosaumana niin että harmaata kangasta jäi oranssin päälle n.3-5mm ylimääräistä jonka sitten jälkeenpäin leikkasin pois. Kangas kun on niin luirua, niin kun yritti kerrasta ommella ompeleen ihan reunaan, kangas aina luisti joissain kohtaa alta pois.
Minusta tuo peitetikkikoneen nurjan puolen ommel jotenkin sopii sportti-toppiin paremmin kuin "oikean puolen ommel".

Tämä on ollut kovassa käytössä. Nyt vain pitäisi päästä tämän kuun tavoitteeseen painon kanssa että saisin tilata lisää Coolmaxia! Taidanpa myös kokeilla kuinka tämä kangas toimisi nuoren herran pitkinä kalsareina.

torstai 6. helmikuuta 2014

Hip hurraa!!

Piiiiiiiiitkään jatkunut "tyhjän paperin syndrooma" selätetty.
Mitään en ole saanut ommeltua pitkään aikaan, vaikka ihania ja inspiroivia kankaita on vaikka muille jakaa. Yksi lapsistakin jo kysyi että: "eksä äiti enää tykkää meistä ku et sä oo ommellu meille mitään?". Aaaw, ne tykkää mun tekeleistä sittenkin :)
Sitten tuli se pakko. Isännän takista hajosi vetoketju ja yhdeltä lapselta loppuivat pikkarit.
Ja pikkareitahan sitten tehtiin.
Kankaat on taas niitä jämäpaloja sieltä täältä ja kaava alunperin Ottobre talvi/04- lehdestä, mutta muokkautunut meidän neidin bebaan sopivaksi. Kuminauhat on Seinäjoelta siitä ompelukoneliikkeestä jonka nimeä en muista (Pohjanmaan ompelukone?)

Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä sain testattavaksi myös mustaa heijastinkangasta. Myyjä sanoi että se heijastaa kaikkien standardien mukaisesti, minä sanoin että ei muuten heijasta, kokeiltu on toisesta firmasta. Niinpä ostin tavallista harmaata heijastinkangasta ja myyjä laittoi mukaan pätkän mustaa kokeiltavaksi.
No, kuten kuva osoittaa, ei se heijasta.
 Tässä kuvassa vasemmalla harmaata heijastinkangasta ja oikealla mustaa heijastinkangasta, mustaa ensteksiä vasten ilman salamaa.

Ja tässä kuvassa sama setti salamalla. harmaa heijastaa, musta ei. I rest my case.