maanantai 15. heinäkuuta 2013

Aurinkoisia housuja aurinkoiselle pojalle.

Herra 9vee on tilannut keltaisia housuja. Voisi luulla että yhdet riittää...mutta ei. Ensin tein keltaiset joustofrotee housut, sitten pyydettiin keltaisia farkkuja ja sitten tehtiin keltaiset velourhousut. Ehkä niitä on nyt riittävästi. Ehkä...
Velour housut Ottobren HiJump kaavalla. Kaava muuten kokoa 128cm, mutta pituutta lisätty reippaasti.

Farkut. Kankaan olen hankkinut viimevuoden joulukuussa Ahkeraliisan alesta. Kaava Ottobre 6/07 23.Osmo ulkoiluhousut koossa 134cm ja reippaasti muokattuna.

Tässä yritystä saada taskut näkymään  paremmin. Tämä kuva on takaa päin.
 Lopuksi vielä näytille mitä postipoika toi. Tilasin kankaita Kankaita.com ista ja kun paketti saapui jouduin istumakieltoon. Mitä kidutusta! Toivon ja rukoilen että ensiviikon magneettikuva lopettaa kiellon, mutta jos tätä vielä jatkuu niin täytyy keksiä keino ommella seisaaltaan...
Vasemmalla trikoita ja pieni pala mustaa paljettikangasta. Keskellä värisuora veloureja. Oikealla fleecekankaita ja kaupanpäällisiksi tullut YoungImage-lehti. tuossa lehdessä oli ihan kivoja kaavoja, vähän erilaisia kuin ottobrellä.

torstai 11. heinäkuuta 2013

Lisää paitoja...

Paitoja ei ole koskaan liikaa, varsinkaan kesän jälkeen. Tuntuu että lapset kasvavat kesällä tuplanopeudella! Meinaa olla jokaisen vaatteissa pultut ja hihat liika lyhyitä.
Olen koittanut vähän hillitä kangas ostoksia ja saada jotain aikaiseksi vanhoista varastoista. Tässä on nyt tällaisia "mix&match" tekeleitä ensihätään.
Tässä yhdistin kahta eri raitatrikoota. Leveämpiraitaista ei ollut riittävästi joten jotta sain paitaan tarpeeksi pituutta, leikkasin alareunaan soiron kankaasta väärin päin. Tyttömäisyyttä tuomaan laitoin vaaleanpunaiset resorit ja hempeän hauskan applikaation. Kaava on oma ja koko n.98/104cm. Kankaat  on kankaita.comista .

Tein nuoremmalle neidille mekon Liandlon keiju kankaasta ja jämät käytin isomman tytön paitaan. Takakappaleen tein yksivärisestä vihreästä trikoosta ja hihat raidallisesta. Kaava on oma ja kokona 122cm. etu ja takakappaleen kankaat hankin Lieblingsiltä raitatrikoo on kankaita.com ista .

Tästä tuli minusta oikein kiva, vaikka onkin tämmöinen jämäpala-proggis. Etu ja takakappaleet on Liandlon(?) maatila trikoota. Etukappale jäi vähän lyhyemmäksi kuin takakappale joten jatkoin sitä tähtitrikoolla. Hihat täytyi tehdä molemmat eri trikoosta. Vähän jännitti hyväksyykö poika tätä, mutta tästähän tuli yksi lemppareista! Kaava jälleen oma koossa 104cm. Tähtikangas on Jofotexiltä , raitakangas Kankaita.com ista ja kuviollinen kangas Lieblingsiltä .

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Minun, minun, kaikki minun!

Joskus täytyy vain päättää olla itsekäs.
Nyt olen "itsekäs" ja välttelen istumista fysioterapeutin määräyksestä. Kun ei voi ommella, niin mitä tekee ompeluaddikti? No bloggaa ompelusta!
Itsekkyys-aiheessa pysyäkseni keräsin tähän satsiin vain itselleni ompelemia vaatteita.
Valitettavasti en nyt pysty kaivaa lehtipinoani tähän saataville, eli tarkkoja kaavatietoja en nyt osaa ulkomuistista sanoa. Ottobre-lehdistä nämä kaikki kuitenkin ovat. Tyylilleni olen pysynyt uskollisena, eli kaavoja on muokattu, välillä reippaastikkin.
 Kaprihousut. Kankaan löysin Eurokankaan palalaarista jo vuosi takaperin. En tiedä mitä tämä kangas on, mutta hiukan joustavaa se on ja paksuudeltaan suunnilleen keskiverto stretchfarkun paksuista. Oikealla puolella pinta on hieman satiininen.
 Kato äiti, mä osaan! huutaa pikkutyttö sisälläni. Eka siisti housun vetoketjuni. Niiiiin ylpeä saavutuksestani. Kerrassaan harmillista ettei aikuisen naisen ole soveliasta aukoa housujaan ja näytellä saavutustaan kylillä. ;)
Kangasta ei riittänyt vyötärökaitaleen sisäpuolelle, joten laitoin sinne ja taskupusseihin ruutupuuvillaa jota oli jäänyt yli neidin mekosta.
 Vakosamettinen minihame. Kangas on hankittu täältä ja piilovetoketju Ahkeraliisasta Laihialta. Niin ihana hamonen! Ja niin lyhyt että on pakko pitää leggareiden kera, ainakin jos on syytä olettaa että tulee kumartelemaan/kurkottelemaan ihmistenilmoilla...
 Perus paitaa. Kangas on Hilcon campan-trikoota. Olen jo pitemmän aikaa halunnut harmaaraitaisen paidan jossa on keltaiset resorit. Maltoin törsätä tähän kankaaseen kun se oli -50% alessa joulun jälkeen. Ihanan pehmoista tämä kangas, ostan tätä toistekin. Eri värisenä vain. Ja alennusmyynnistä tietenkin ;)
 Olipa kerran vähän tähteä, vähän raitaa ja suuri tarve topille. Simsalabim! tuloksena tosi hauska toppi jossa etukappale on tähti trikoota ja takakappale raitatrikoota. Taakse niskaan applikoin vielä yhden tähden "tasapainottamaan" kokonaisuutta. Hauskat vaatteet eivät ole lasten yksinoikeus.
Lopuksi vielä yksi ylpeyden aiheeni. Nimittäin itsekurini. Viimekertaisessa kankaiden yössä oli tarjolla vaikka ja mitä ihanaa. Mutta.... minä ostin vain juuri sen mitä oikeasti tarvitsin! Pitkään etsityn väristä velouria kaksiin housuihin (hannankangas) ja hienon värisuoran resoreita, joista kuva yllä (fabriina). Ehkäpä tällä kangashamsterilla on vielä jotain toivoa....

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Surutyö

Parhaimmillaanhan ompelu on terapiaa. Ja sitä se oli minulle toukokuussa.
Yllättäen jouduin miettimään mitä lapsille päälle hautajaisiin?
Meillä kun on tämä eräänlainen "värikylpy" menossa näiden vaatteiden osalta, niin ei oikein löytynyt mitään päällepantavaa kaapeista.
Minä kelpuutin hautajaisiin ainoastaan täysin mustaa ja valkoista, ei kuvioita. Vaikka eipä se varmasti lasten kohdalla niin tarkkaa oikeasti ole.
No, eihän sellaista kampetta löytynyt kaupoista kuin pojille. Tytöille surautin siis perus liivimekot mustasta ohuesta sekoitekankaasta. Hopeinen nappirivi takana teki mekkoihin juhlavuutta.
Kaava on oma, kangas Eurokankaasta ja napit jostain pikku putiikista Seinäjoelta, jonka nimeä en nyt saa päähäni.

Siihen aikaan oli vielä varsin vilpoisia kelejä, joten jouduin miettiä myös takki puolta. En halunnut investoida kalliisiin mustiin takkeihin kaikille neljälle, joten päädyin tekemään fleecetakit kaikille. Kankaat maksoivat vähän reippaat 20€ + napit ja vezkat. Kohtuu hintaista mielestäni, vaikkei takkeja toistakertaa käytettäisikään.
Eikä kyllä käytetty sitä ensimmäistäkään kertaa, nimittäin hautajaispäivä oli kevään ensimmäinen hellepäivä. Kärvistelimme siis lähes lämpöhalvauksen partaalla ilman takkejakin.
Tyttöjen takeista tuli kyllä üüüber söpöjä! Tällä kaavalla teen kyllä varmasti jotain muutakin tytsyille.
Tyttöjen takkeihin ostin fleecen Eurokankaasta, kuin myös jättinapit. Resori on omaa vanhaa varastoa. Huivi on samoin Eurokankaasta, palalaarilöytö. Kaavana tässä on käytetty OB 4/08, 16.Kvaak villatakki hieman muokattuna koossa 98 ja 128cm.
Fleecestä tehtynä tästä takista tuli ihanan muhkea. Pieni aikamatka jonnekkin 1800-luvulle.

Poikien takeistakin tuli varsin siistejä vaikka kaava onkin hieman sporttinen.
Myös poikien takeissa fleece on Eurokankaasta, kuten myös vetoketju. Resori ja kauluksen trikoo omia vanhoja varastoja. Kaavana OB 5/06, 30.Teddy neulostakki muokattuna koossa 128cm. Nuorelle herralle mukailin tätä kaavaa/paidan kaavaa jotta sain koon 104cm.
 Ompas muuten vaikeaa kuvata mustia vaatteita! Toivottavasti näistä näkyy edes jotain teidänkin näytöillänne :)